Jump to content
Xanthus

Wallet stuck synchronizing

Recommended Posts

On 8/12/2018 at 12:04 PM, Christopher2121 said:

Hi, I downloaded the new wallet 1.0.3 for 32 Bit. I have this prompt and it doesn't synchronise. Is it fine to have to wallet. QT and Electron wallet? 

 

Problem.jpg

you can't run the qt wallet and the electron at the same time.

but you can run them separately. Note that you will then have 3x wallet files that store your keys.
a game, vault and a default qt wallet.

Both QT + Electron won't see the other clients wallets. (electron won't see qt wallet, and qt won't see game and vault)

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I was in contact with Konstantin a few weeks ago. Same problem, wallet doesn't sync. He said that there's something wrong with my deamon. Is there a 'easy' way to fix this? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/23/2018 at 9:40 PM, Jeremy Kadouch said:

Hi, I was in contact with Konstantin a few weeks ago. Same problem, wallet doesn't sync. He said that there's something wrong with my deamon. Is there a 'easy' way to fix this? 

I probably had something specific in mind, 'problem with daemon' sounds very generic. I have solved many issues like those by now via intercom, they are usually solved by:

 

1) Disabling antivirus, as daemon gets deleted during install

2) Wiping xaya datadir and reinstalling, as blockchain is broken for some reason

3) Setting default windows 'open with' for correct VBS file executable

So far, combination of those fixes solved everyones problems I had to deal with.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, RyuMaster Gorskov said:

I probably had something specific in mind, 'problem with daemon' sounds very generic. I have solved many issues like those by now via intercom, they are usually solved by:

 

1) Disabling antivirus, as daemon gets deleted during install

2) Wiping xaya datadir and reinstalling, as blockchain is broken for some reason

3) Setting default windows 'open with' for correct VBS file executable

So far, combination of those fixes solved everyones problems I had to deal with.

 

Should I just reopen the app when disabling antivirus? Or reinstall the entire wallet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Jeremy Kadouch said:

Should I just reopen the app when disabling antivirus? Or reinstall the entire wallet?

The bulletproof steps should be:

1) Uninstall wallet entirely

2) Remove xaya folder from %appdata% (warning, if wallet was not backed-up, you will lose all CHI you had)

3) Disable antivirus

4) Do a fresh install

5) Run the wallet again

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, RyuMaster Gorskov said:

The bulletproof steps should be:

1) Uninstall wallet entirely

2) Remove xaya folder from %appdata% (warning, if wallet was not backed-up, you will lose all CHI you had)

3) Disable antivirus

4) Do a fresh install

5) Run the wallet again

It works, thanks! The wallet is syncing now. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there. Worked till today with xaya electron wallet 1.0.3 on Windows 7.

Today i tried to install 1.0.4 and now the synchronizing does not work.
Tried everything from the posts bellow.

Uninstalled also 1.0.4 and reinstalled 1.0.3 - Now 1.0.3 also doesn´t work.

in the roaming folder there is also no XAYA Folder.

 

xaya_wallet_sync_104.jpg

xaya_wallet_sync.jpg

xaya_wallet_error.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/9/2018 at 9:11 PM, retlaw04 said:

Hi there. Worked till today with xaya electron wallet 1.0.3 on Windows 7.

Today i tried to install 1.0.4 and now the synchronizing does not work.
Tried everything from the posts bellow.

Uninstalled also 1.0.4 and reinstalled 1.0.3 - Now 1.0.3 also doesn´t work.

in the roaming folder there is also no XAYA Folder.

 

xaya_wallet_sync_104.jpg

xaya_wallet_sync.jpg

xaya_wallet_error.jpg

did you fix this?
I know Konstantin mentioned that some antiviruses were protecting the roaming folder or something

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/11/2018 at 6:53 PM, snailbrain said:

did you fix this?
I know Konstantin mentioned that some antiviruses were protecting the roaming folder or something

Yes it is fixed. Avira make Troubles with XAYA wallet. (also after installing and running wallet)
I turn off Avira everytime of using XAYA wallet for now. Running version on Windows 7 is 1.0.4 now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My bullet-proof version to fix syncing issues:

1) Make sure you have your backups ready. If the backup function under settings in the wallet doesn't work, just make a manual backup (close your wallet first !):

C:\Users\<user>\AppData\Roaming\Xaya\wallets\game.dat\wallet.dat
C:\Users\<user>\AppData\Roaming\Xaya\wallets\vault.dat\wallet.dat

Copy the wallet.dat files from these locations to your desktop. Rename the wallet.dat from game.dat-folder to "game.dat" for the time being. Rename the wallet.dat from vault.dat-folder to "vault.dat" for the time being.

2) Uninstall the Xaya Electron wallet completely.

3) Delete everything Xaya related from:

C:\Users\<user>\AppData\Roaming

There are 3 folders most likely, delete them all.

4) Shut your antivirus down. There are cases, where the wallet will work again with antivirus still running, but to be sure, shut it down for the time being.

5) Download the latest version of the Xaya Electron wallet and install it: https://github.com/xaya/xaya_electron/releases

6) Your wallet should now start to synchronize. If it does, shut it down again and:

7) Use the backups you made earlier with your new wallet:

8 ) After you have put your backups in the respective folders as explained by Ryan in the video, you can start your wallet again and wait for it to fully sync.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/17/2018 at 8:52 PM, misterjo said:

I also have a problem with my wallet

 

 

Captura de pantalla (283).png

you have no connections there.

best thing to do is send us your debug.log if you have it. Then we can find out what the problem is.

go to 
 

C:\Users\<user>\AppData\Roaming\xaya

and attach your debug.log here

if there is no debug.log there then your antivirus or something has blocked the launching of xayad.exe

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, Павел Швецов said:

Nothing helps... I can't synch my wallet. It sah 0 connections

It starts with a new version 1.1. Previous versions work perfect

See the post above yours for some help. Pretty sure it has to do with your antivirus.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Павел Швецов said:

  C:\Users\Павел\AppData\Local\Temp\WERD673.tmp.WERInternalMetadata.xml
  C:\Users\Павел\AppData\Local\Temp\WERE36F.tmp.appcompat.txt
  C:\Users\Павел\AppData\Local\Temp\WERE41C.tmp.mdmp

These files are in error list with xayad_x86.exe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/4/2018 at 8:00 PM, Павел Швецов said:

Where I must send debug.log for solving the problem with 1.1 version?

Hi you can post it here or send to me in a private message

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

Your use of this site is governed by our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.